Stingerea debitului datorat recuperatorilor de creanțe.

Recuperarea creanțelor bancare și nu numai reprezintă un procent semnificativ din procesele desfășurate la Judecărorii. Fie că au existat schimbări social-economice în viața debitorilor ce au impus neplata unor rate din credit, fie că ratele au devenit împovărătoare sau au fost bazate pe practici abuzive, restabilirea unui echilibru comercial între debitor și creditor trebuie obținut. În situația în  care fie ne aflăm într-un dosar ce are ca obiect o cerere de valoare redusă sau în faza de executare silită, debitorul are mai multe mijloace prin care fie adaptează contractul, fie stinge creanța datorată, bineînțeles  în funcție de particularițățile impuse de fiecare speță.

Din prcatica noastră, în special cu recuperatorii de creanță ce operează pe piața de capital din România,  Eos Ksi, Invest Capital, Garanty Bank, cu succes am invocat iar instantele au dat câștig de cauză clientilor, anulând fie actele de executare silită, fie respingand cererile creditorilor in raport de intervenția prescripției creanței si a executării silite ori a inopozabilității creditorului.

De asemenea, au fost situații când în dosarul de executarea silită nu exista dovada calitatii de reprezentant a mandatarului, iar instanța a constatat, la cererea debitorului ,  nulitatea actelor de executare realizate la cererea unei persoane care nu avea calitatea de reprezentant.

Un comentariu

  1. Bună, acesta este un comentariu.
    Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog să mergi la ecranul Comentarii din panoul de control.
    Avatarele comentatorilor provin de la Gravatar.

Comentariile sunt închise.